Talasasta narukvica

Autor: Slađana I.
| 05/09/2017
| Komentari: (4)

U članku „Dupla rupa, dupla zabava“ pokazala sam vam kako na jednostavan način možete upotrebiti brik perle. Odlučila sam da se poigram još malo i kao rezultat toga nastala je talasasta narukvica.

Talasasta narukvica

Za izradu narukvice dužine 18 cm potreban vam je sledeći materijal za rad:

 • 27 komada brick perli sa dve rupe veličine 6×4 mm
 • 26 komada brušenih perli veličine 3 mm
 • 56 komada O perli
 • Preciosa kašaste perlice 12/0
 • dve alkice
 • kopča za narukvicu po izboru
 • dve igle za nizanje perli
 • konac za nizanje perli po izboru

Legenda:

opis grafike

Instrukcije za izradu narukvice:

1. Odsecite nit odgovarajuće dužine potrebne za rad (oko 1,5 m) i na svaki kraj niti stavite po iglu. Nanižite pet kašastih perlica i postavite ih na sredinu tako da dobijete dva kraja niti iste dužine. Na svaku iglu dodajte po jednu O perlu. Jedan kraj niti provucite kroz jednu rupu, a drugi kraj kroz drugu rupu na brick perli.

Talasasta narukvica

2. Zatim na levu nit nanižite po jednu O perlu, brušenu perlu i O perlu, a na desnu nit jednu kašastu perlicu. Obe niti provucite kroz brick perlu.

3. Ponovite korak 2 kako bi dobili formu talasa.

Talasasta narukvica

4. Sada na levu nit dodajte jednu kašastu perlicu, a na desnu nit jednu O perlu, brušenu perlu i još jednu O perlu. Obe niti provucite kroz brick perlu.

5. Ponovite korak 4.

Talasasta narukvica

6. Nastavite da ponavljate korake 2, 3, 4 i 5 sve dok ne dostignete željenu dužinu narukvice.

Talasasta narukvica

7. Kada ste dodali poslednju brick perlu na jednu od niti nanižite jednu O perlu, pet kašastih perlica, još jednu O perlu i provucite je kroz drugu rupu na brick perli kako bi napravili omču. Sa drugom niti prođite kroz O perle i kašaste perlice i provucite je kroz paralelnu rupu na brick perli.

Talasasta narukvica

8. Prođite kroz rad i vežite nekoliko čvorova. Napomena: Ako ste za rad odabrali najlonski konac poput S-lona ili Nyma prođite celom dužinom narukvice još jednom, osigurajte omču na drugoj strani i tek nakon toga vežite nekoliko čvorova.

9. Kroz omče od perlica provucite alke i zakačite kopču.

Materijal korišćen za izradu narukvica možete pronaći u online prodavnici laboratorijaperli.com

Kategorije: Uradi sam

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Komentari ( 4 )
  • Koji konac ćete koristiti u izradi nakita zavisi od tehnike izrade i vrste perli koju ćete upotrebiti. Fireline i Wildfire je isti tip konca samo su proizvođači različiti. To su veoma jake niti koje se posebno preporučuju kod rada sa krupnijim i težim perlama, kao i kod onih sa oštrim ivicama. Ako komad nakita sadrži metalne perle, kristale ili cevčice poželjno je koristiti jači konac poput damila, wildfire, fireline i sl. Za rad na razboju koristi se S-lon, Nymo, K.O, Silamide i dr. Za pletenje perlicama možete koristiti sve gore nabrojane vrste konca. Ako želite da komad nakita ima čvrstu formu u tom slučaju se preporučuje damil, fireline, wildfire itd. Kada želite da nakit bude više fleksibilan tada se obično koristi S-lon, Nymo, K.O, Silamide itd.

  • Milice, izvinite što ste malo duže čekali na odgovor. Kada ste završili rad, dovedite niti ispred brik perle. Jednu od njih provucite kroz drugu rupu na briku i jednostavno obe niti vežite u čvor. Prođite još malo kroz perlice i tek onda odsecite višak konca.

Talasasta narukvica

Autor: Slađana I.
4
error: Content is protected !!