Sladoled minđuše

Autor: Slađana I.
| 10/03/2016
| Komentari: (0)

Perle u obliku šiljaka mogu biti veoma inspirativne kada je dizajn nakita u pitanju. Danas ću vam pokazati kako da napravite minđuše koje svojim izgledom podsećaju na sladoled. Za njihovu izradu biće vam potrebno znanje cilindričnog pejotija o kome sam već pisala u jednom od ranijih članaka. On je u suštini isti kao i osnovni pejot jedina razlika je u tome što se radi u krug.

mindjuse siljci tutorijal

Materijal potreban za rad:

  • češke kašaste perlice 11/0 srebrne boje
  • češke kašaste perlice 12/0 tirkizne boje
  • dve perle u obliku šiljaka 5×13 mm crne boje
  • dve okrugle perle 6 mm narandžaste boje
  • dve alkice srebrne boje
  • udice srebrne boje
  • igla i nit za nizanje
  • klešta

Legenda:

mindjuse siljci legenda

1. Odsecite nit odgovarajuće dužine potrebne za rad. Nanižite jednu perlu u obliku šiljka, ostavljajući 15-20 cm niti slobodnim, i sedam kašastih perlica veličine 11/0. Provucite nit ponovo kroz šiljak kao na slici ispod.

mindjuse siljci

2. Nanižite još sedam kašastih perlica 11/0 i provucite nit kroz šiljak na isti način kao u prethodnom koraku pozicionirajući tako novi set kašastih perlica sa druge strane šiljka. Zatim provucite nit kroz svih 14 kašastih perlica.

Ukoliko imate poteškoća da održite perle zategnutim možete vezati manji čvor i potom proći kroz nekoliko perli pre nego što započnete naredni korak.

3. Uradite jedan red cilindričnog pejotija sa kašastim perlicama 11/0 postavljajući ih bliže dnu perle.

mindjuse siljci

4. Zatim uradite još jedan red cilindričnog pejotija sa kašastim perlicama 11/0.

5. Dovedite nit do druge strane pejotija koja se nalazi bliže vrhu šiljka i uradite dva reda cilindričnog pejotija sa kašastim perlicama 12/0.

6. Vratite se potom na stranu pejotija koja se nalazi bliže dnu šiljka i napravite jedan red cilindričnog pejotija sa kašastim perlicama 12/0.

7. Kada ste dodali poslednju kašastu perlicu 12/0 i provukli nit kroz narednu kašastu perlicu 11/0 nanižite jednu okruglu perlu veličine 6 mm i pet kašastih perlica. Provucite nit nazad kroz okruglu perlu i dalje kroz odgovarajuću kašastu perlicu 11/0 koja se nalazi sa suprotne strane naspram početne kašaste perlice 11/0 u ovom koraku.

Zategnite nit. Okrugla perla treba da bude stabilno postavljena na dno šiljka. Ukoliko to nije slučaj znači da niste odabrali dobru kašastu perlicu sa suprotne strane.

mindjuse siljci

5. Prođite kroz rad i vežite čvor. Na omču od perlica uz pomoć alke zakačite udicu.

6. Ponovite celokupan postupak kako biste napravili drugu minđušu.

Materijal korišćen za izradu minđuša možete pronaći u online prodavnici laboratorijaperli.com

Kategorije: Uradi sam

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Sladoled minđuše

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!