Skladištenje i organizovanje perli

Autor: Slađana I.
| 24/02/2014
| Komentari: (0)

Izrada nakita sa sobom uvek nosi i jedno pitanje: šta da radite sa perlicama i metalnim delovima koji počinju polako da se gomilaju? Na tržištu se mogu pronaći različite kutije za organizovanje i skladištenje perli, ali ukoliko ne želite da izdvajate dodatni novac u tu svrhu možda će vam neki od narednih saveta koristiti.

Za početak nemojte bacati kutijice od tik-tak bombonica jer mogu biti praktično i jeftino rešenje za skladištenje perli. Osim što izgledaju kao kupovni kontejneri za čuvanje perli, isto tako su i dostupne u nekoliko veličina.

Skladištenje i organizovanje perli

Kutijica od tik-taka i kupovni kontejner – izgledaju identično zar ne?

Savršene su za skladištenje kašastih perlica i sitnijih metalnih komponenti, a sve što treba da uradite jeste da pažljivo odvojite gornji deo kutijice, ukoliko želite skinete nalepnicu i stavite unutra perlice. Perle se lako sipaju na radnu površinu jednostavnim otvaranjem poklopca, a kada treba da ih sklonite samo skinete gornji deo i vratite ih unutra. Kutijice možete uredno poređati, a i lako su prenosive.

Kutije od bombonjera su takođe pogodne za skladištenje manjih količina nešto krupnijih perli kao što su npr. biseri, brušene perle, perle u obliku koplja i slično. U plastični deo u kome su se nekada nalazile čokoladice jednostavno sipajte perle, a sa strane na poklopcu napišite o kojoj vrsti je reč.

Skladištenje i organizacija perli

Perle takođe možete organizovati po bojama, obliku i veličini. Jednu kutiju možete izdvojiti za odlaganje kristala, dok druga može biti namenjena za staklene perle. Na ovaj način one će ostati pregledne i uvek ćete imati uvid u njihovo stanje.

Kategorije: Saveti i trikovi

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Skladištenje i organizovanje perli

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!