Neobična umetnička dela Nancy Josephson

Autor: Slađana I.
| 27/02/2014
| Komentari: (0)

Uz pomoć perli Nancy Josephson ukrašava različite objekte, kako obične, tako i neobične, pretvarajući ih u jedinstvena umetnička dela. Ogledala, svećnjaci, dekorativni predmeti za enterijer, lampe, pa čak i urne u Nensinim rukama dobijaju jednu potpuno novu umetničku dimenziju.

Nancy Johanson

Photo: bigideerdesigns.com

Kao samouka umetnica ona je svoj talenat prikazala estetski veoma jasno, a jedno od poznatijih dela je i njena urna na kojoj se na zadnjem delu nalazi natpis „Da li ovo čini da moj pepeo izgleda veliko“.

Urna

Photo: bigideerdesigns.com

Pored nakita i drugih radova inspirasanih Haitijem, Nancy Josephson je poznata i po pretvaranju automobila u pokretna umetnička dela. Tako je od autobusa napravila pokretnu galeriju pod nazivom „Galerija Go-Go“ koju je kasnije poklonila American Visionary Art muzeju u Baltimoru.

Kao i kod drugih svojih radova, ni u ovom slučaju nije odstupila od svoje osnovne filozofije rada, pa se tako na autobusu mogu pronaći zalepljene krhotine ogledala, lanci, komadi obojenog stakla i mnoštvo plastičnih životinja: bube, veverice, patke koje nose nakit smeštene na krovu i sl.

Go-Go-Galerija

Photo: statesman.com

Izloženi u muzejima i galerijama širom sveta, radovi Nancy Josephson jednostavno predstavljaju odraz njenih duhovnih verovanja, njene ljubavi prema lepim stvarima i bogatim teksturama.

Nancy Josephson

Photo: bigideerdesigns.com

Nancy Josephson

Photo: bigideerdesigns.com

Kategorije: Inspiracija

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Neobična umetnička dela Nancy Josephson

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!