Pantonova paleta za jesen 2015.

Autor: Slađana I.
| 28/09/2015
| Komentari: (0)

Inspiraciju za paletu boja namenjenu sezoni jesen/zima 2015/16 kompanija Pantone je pronašla u ljubavi prema prirodi i večnoj zahvalnosti za pruženu toplinu i sigurnost. Listu od deset boja karakterišu neutralne nijanse prožete nizom smelih boja, koje odražavaju pejzaže nade, zabave, fantazije i prirode.

Prva u nizu je neutralna, hladna i umirujuća zelenkasto-siva Desert Sage. Ona je bezvremena, nenametljiva i inspirisana prirodom, a njen zadatak je da nam ukaže na sve one stvari koje čine stvarnost i nisu plod nečije mašte. Odlične rezultate daje u kombinaciji sa drugim bojama iz palete poput Stormy Weather, Oak Buff, Cadmium Orange i Cashmere Rose.

Pantone jesen 2015

Pouzdana, hladna i moćna plavo-siva Stormy Weather podseća na nebo i sivi oblačan dan. Po svojoj prirodi jaka, zaštitna i dugotrajna, veoma lepo se kombinuje sa Desert Sage i opuštajućom i toplom nijansom žute pod nazivom Oak Buff. Kao što posle tmurnog i kišnog vremena izlazi Sunce kako bi nas razveselilo i ulilo nam tračak nade, tako i jedna od mnogih slavnih boja prirode, neutralna, blaga i ležerna Oak Buff čini da se dobro i udobno osećamo. Uparite Oak Buff sa Desert Sage i Stormy Weather kako biste dobili komad nakita inspirisan florom i faunom jeseni.

Maslinasto zelena Dried Herb je sofisticirana, organska nijansa, koja odiše zemljanim mirisima prirode. Boja koja je nekada isključivo asocirala na vojsku i safari, savršeno se kombinuje sa bogatom i robusnom Marsalom i Biskey Bay nijansom plave. Boja godine, interesantna i senzualna Marsala predstavlja odličan kontrast za druge boje u paleti. Prirodna i sama po sebi zanimljiva, ova nijansa crvene podseća nas na toplinu i bogatstvo. Za razliku od nje, raskošna i elegantna Biscay Bay svojih hladnim dodirom zapljuskuje tople tonove u paleti, inspirišući misli tropskom vodom i vodeći nas na prijatna i primamljiva mesta.

Nijansa narandžaste, koja nosi naziv Cadmium Orange izaziva osećanja optimizma, zabave i fantazije. Cadmium Orange je topla, gostoljubiva, suptilno dramatična i upečatljiva nijansa, koja predstavlja snažan kontrast u kombinaciji sa Desert Sage i bogatom i nežnom Cashmere Rose, koja će vas vratiti u šezdesete godine prošlog veka, a vašem komadu nakita dati originalan jesenji izgled.

Ozbiljna, promišljena i hladna nijansa plave boje, Reflecting Pond daje paleti dodatnu dimenziju, istovremeno ukazujući na potrebu za stabilnošću i sigurnošću. Savršena je u kombinaciji sa intrigantnom, živom i pomalo senzualnom lila bojom pod nazivom Amethyst Orchid. Ova izvanredna nijansa po svojoj prirodi je jedinstvena, hrabra, kreativna i uzbudljiva i predstavlja dragulj Pantonove palete za ovu sezonu.

Koja od Pantonovih boja je vas najviše inspirisala?

Kategorije: Boje

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Pantonova paleta za jesen 2015.

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!