Pantonova paleta za jesen 2014.

Autor: Slađana I.
| 03/09/2014
| Komentari: (0)

Pantonova paleta boja za jesen 2014. godine odvešće vas na putovanje kroz različite destinacije iz prošlosti i sadašnjosti. Pored toga što sadrži neuobičajene boje jeseni, paleta odiše i ženskom mistikom inspirisanom potrebom žene da svuda ostavi svoj jedinstveni trag.

Pantonova paleta boja za jesen 2014

Paletu karakterišu dve nijanse crvene boje: egzotična Sangria i božanstvena boja rane jeseni Aurora red, koje su praćene sa dve nijanse ljubičaste. Prilagodljiva i očaravajuća Radiant Orchid će inspirisati vašu maštu, dok će vas romantična i elegantna Mauve Mist podsetiti na deko eru i stimulisati osećaj ženstvenosti.

Nijansa plave pod nazivom Bright Cobalt zaokružuje paletu i predstavlja suptilni zaokret u odnosu na tradicionalnu kobalt plavu. Veoma lepo se uklapa sa Sangriom i Cypress nijansom zelene. Pored nje tu je i tradicionalna i elegantna Royal Blue koja je pogodna za kombinovanje sa Mauve Mist i futurističkom nijansom nerđajućeg čelika Aluminium.

Optimistična nijansa žute pod nazivom Misted Yellow asocira na sunčevu svetlost i toplinu, podsećajući nas da će proleće ponovo doći.

Paleta sadrži i tri neutralne boje: Aluminium, koja se savršeno kombinuje sa Misted Yellow, zatim otmenu Cognac, nijansu braon boje idealnu za kombinovanje sa Misted Yellow, Mauve Mist i Royal Blue i na kraju veličanstvenu i moćnu nijansu zelene Cypress, koja vas možda na prvi pogled neće privući, ali koja u kombinaciji sa bojom slonovače može izgledati veoma elegantno i sofisticirano.

Da li vam se sviđa Pantonov izbor? Koju boju biste posebno izdvojili?

Kategorije: Boje

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Pantonova paleta za jesen 2014.

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!