Pantonova paleta boja za proleće 2015.

Autor: Slađana I.
| 06/03/2015
| Komentari: (0)

Inspiraciju za paletu boja namenjenu sezoni proleće/leto 2015 kompanija Pantone potražila je u retro eri, folklornoj i cvetnoj umetnosti, kao i u magičnim svetovima tropskih predela koji imaju za cilj da stvore osećaj blagostanja ulaskom u toplije mesece. Intenzivne nijanse u kombinaciji sa mekim, pastelnim prirodnim bojama imaju umirujuće dejstvo i omogućiće vam da pobegnete negde daleko od svakodnevne gužve i buke.

Paleta započinje sa vazdušastom i sanjivom nijansom plave pod nazivom Aquamarine. Otvorena i eterična, ova opuštajuća boja asocira na vodu i smanjuje osećaj stresa. Savršeno se kombinuje sa druge dve nijanse plave iz palete – Scuba Blue i Classic Blue, kao i sa nijansom zelene Lucite Green i Marsalom.

Pantone proleće leto 2015

Nasuprot nje nalazi se okrepljujuća Scuba Blue, boja tirkiza, koja budi osećaj bezbrižne razigranosti, podsećajući na tropske okeane. Ova energična nijansa plave odvešće vas u egzotični raj koji je prijatan i privlačan čak i ako je samo fantazija. Lucite Green je umirujuća i osvežavajuća nijansa zelene boje. Možete je upariti sa jakom i pouzdanom nijansom plave Classic Blue, koja uliva osećaj poverenja, mira i harmonije, čime će vaš nakit dobiti svež i uravnotežen izgled.

Bezvremena i svestrana Toasted Almond unosi ravnotežu u Pantonovu paletu za proleće 2015. Ona asocira na preplanulu kožu u letnjim mesecima i savršeno se kombinuje sa suptilnom i šarmantnom Strawberry Ice i spontanom i energičnom nijansom narandžaste boje pod nazivom Tangerine. Ukoliko uparite ove tri boje zajedno možete dobiti komad nakita inspirisan retro izgledom. Meka i sunčana nijansa žute pod nazivom Custard asocira na toplinu i sreću. Suptilna Custard ima prijatnu i laku notu, koja će u kombinaciji sa Classic Blue dati vašem nakitu morski pečat.

Boja godine, interesantna i senzualna Marsala predstavlja osnovu Pantonove palete za proleće 2015. Veoma lepo se kombinuje sa neutralnom, bezvremenom i prirodnom nijansom sive pod nazivom Glacier Gray, koja pojačava kontrast sa svim ostalim bojama u paleti. Uparite zajedno Marsalu, Glacier Gray i Aquamarine za neočekivani i savršeni prolećni komad nakita.

Da li vam se sviđa Pantonov izbor? Koja boja iz Pantonove palete je vaša omiljena?

Kategorije: Boje

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Pantonova paleta boja za proleće 2015.

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!