Pantonova paleta boja za proleće 2014.

Autor: Slađana I.
| 07/11/2013
| Komentari: (0)

Nova Pantonova paleta boja za proleće 2014. godine pod nazivom „Sezona šarene ravnoteže“ predstavlja balans živopisnih i pastelnih nijansi koji će vas odvesti u neke toplije mesece. Inspiraciju za 10 boja, koje će biti aktuelne sledeće sezone Pantone je potražio u cveću, putovanjima, jakim i snažnim ženama.

Pantone proleće 2014

Spontana i optimistična nijansa narandžaste nazvana Celosia Orange u kombinaciji sa romantičnom i nostalgičnom nijansom pastelne ljubičaste Violet Tulip stvara ambijent zalazećeg letnjeg sunca. Pored energične Celosia Orange, od toplih boja tu su još i začinjena crvena pod nazivom Cayenne koja je idealna za kombinaciju sa sunčanom i toplom nijansom žute pod nazivom Freesia.

Boja peska Sand, koja priziva slike plaže i sećanja na bezbrižne dane leta, i pastelna siva Paloma su kao neutralne nijanse savršene za kombinovanje sa ostalim bojama iz palete.

Umirujuća nijansa plave i ujedno i boja proleća 2014. Dazzling blue, kao i nijansa ljubičaste Radiant Orchid kreirane su kao suprotnosti njihovim pastelnim nijansama u paleti pod nazivom Placid blue i Violet Tulip. Pored njih od pastelnih boja tu je još i nijansa zelene Hemlock koja se veoma lepo uklapa sa nekim svetlijim bojama.

Kako vam se čini Pantonov izbor? Da li ćete iskoristiti ovu paletu u vašim kreacijama u 2014. godini?

Kategorije: Boje

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Pantonova paleta boja za proleće 2014.

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!