Pantonova paleta boja za jesen 2013.

Autor: Slađana I.
| 20/08/2013
| Komentari: (0)

Više od dvadeset godina pred svaku novu sezonu kompanija Pantone predstavi listu od deset boja koje će u datom periodu biti aktuelne. U daljem tekstu istražićemo istaknute boje za jesen 2013. godine, kao i neke od načina kako ih možete kombinovati.

Paleta boja za jesen 2013

Foto: www.pantone.com

Smaragdno zelena Emerald, koju je Pantone već ranije proglasio bojom 2013. godine, jesenjoj paleti daje dodatnu eleganciju i prestiž. Može se kombinovati sa Mykonos plavom ili sa bojom akacije. Ukoliko ste u potrazi za klasičnom nijansom, predlažemo vam Mykonos plavu. Reč je o boji koja odaje utisak smirenosti i opuštenosti i veoma se lepo kombinuje sa belom i smaragdno zelenom.

Strastvena, misteriozna i bogata nijansa ljubičaste pod nazivom Acai odiše elegancijom i kraljevskim šarmom. Pogodna je za kombinovanje sa Samba nijansom crvene i Emerald bojom. Boja lipe označena nazivom Linden green u kombinaciji sa čistom belom predstavlja ideju rasta i novog života, odajući utisak svežine i mekoće.

Ukoliko tragate za izražajnim i dramatičnim izgledom onda je intenzivna Samba prava boja za vas. Idealna je za kombinovanje sa neutralnim bojama, kao što je  tamno siva Turbulence. Nijansa ružičaste označena kao Vivacious daje dodatnu senzualnost i eleganciju paleti. Očaravajuća i vesela, savršeno se kombinuje sa zelenom bojom inspirisanom lišajevima Deep Lichen Green, kao i sa nijansom sive Turbulence.

Koi nijansa narandžaste je boja koja u potpunosti odražava duh jeseni i stoga je veoma teško ignorisati. Ona će vašem komadu nakita dati dodatni sjaj i veoma se lepo kombinuje sa ostalim bojama. Deep Lichen Green je dublja i jača nijansa zelene inspirisana lišajevima, koja će vaš rad učini znatno bogatijim. Veoma je zahvalna za kombinovanje sa ostalim bojama, a posebno sa nijansom ružičaste pod nazivom Vivacious.

Nijansa sive sa oznakom Turbulence je još jedna u nizu pravih jesenjih boja koja se obično nosi u hladnijim mesecima. Može se kombinovati sa Samba crvenom, Vivacious ružičastom i Koi narandžastom. Glamurozna nijansa braon Carafe zajedno sa Turbulence sivom predstavlja alternativu crnoj boji, zaokružujući na taj način paletu čineći je zanimljivijom. Idealna je za kombinovanje sa bojom slonovače i antičkog zlata.

Kako vam se dopada Pantonov izbor?

Kategorije: Boje

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Pantonova paleta boja za jesen 2013.

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!