Nepal lančić

Autor: Slađana I.
| 22/04/2015
| Komentari: (0)

Nepal lančić (nepal chain) je veoma jednostavna tehnika rada sa perlicama, koja se najčešće upotrebljava za izradu narukvica. Bod sam po sebi ne ostavlja mnogo prostora za ubacivanje ukrasa ili upotrebu drugih oblika perli, ali su zato mogućnosti eksperimentisanja sa bojama neograničene.

1. Odsecite nit odgovarajuće dužine potrebne za rad i postavite stop perlu ostavljajući oko 15 cm niti slobodnim. Nanižite tri kašaste perlice od jedne boje (u našem slučaju crvene) i pet kašastih perlica druge boje (u našem slučaju sive). Provucite nit nazad kroz tri crvene perlice od treće ka prvoj i zategnite je tako da sive perlice poprime oblik nalik cvetu.

Nepal chain

2. Da biste napravili korak na gore provucite nit kroz drugu i treću crvenu perlicu.

Nepal chain

3. Dodajte ponovo tri crvene perlice i pet sivih perlica. Provucite nit nazad kroz tri crvene perlice. Ovoga puta, da biste napravili korak na gore potrebno je da provučete nit kroz petu sivu perlicu iz prethodnog koraka. Zategnite nit.

Nepal chain

NAPOMENA: Veoma je važno da nit bude dobro zategnuta, kao i da perle držite čvrsto na okupu kako bi se minimizirale praznine koje se javljaju između bodova, ali i da bi vam rad bio uredan i ujednačen.

4. Nanižite tri crvene perlice i pet sivih perlica. Provucite nit nazad kroz tri crvene perlice i izađite kroz petu sivu perlicu od cveta dodatog u prethodnom koraku.

Da biste sprečili uvijanje rada, svaki put kada dodajete novi cvet pritisnite ga po sredini.

Nepal chain

Ponavljajte navedene korake sve dok ne dostignete željenu lančića.

Kategorije: Kako da

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Nepal lančić

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!