Nakit sa skrivenom porukom

Autor: Slađana I.
| 21/04/2021
| Komentari: (0)

Ogrlice i narukvice sa porukom ili imenom su mnogo više od običnog komada nakita. Njihovoj popularnosti u velikoj meri je doprinela i Keri Bredšo iz serije Seks i grad. Pored toga što se lako uklapaju u dnevne odevne kombinacije, odlična su ideja za poklon dragoj osobi koju želite da obradujete i pokažete joj mali znak pažnje.

Nakit sa porukom možete kreirati na različite načine: graviranjem na metalnim pločicama, savijanjem žice ili uz pomoć perli sa slovima. Poruka koja se prenosi na ovaj način je na prvi pogled jasna i razumljiva, ali ne mora uvek biti tako. Da li ste nekada probali da napravite nakit sa skrivenom porukom?

Nakit sa skrivenom porukom

Morzeova azbuka je jedan od najpoznatijih sintetičkih alfabeta koju je izumeo slikar i pronalazač Samjuel Morze. Sastoji se od crtica, tačaka i razmaka između slova. Upotrebite Morzeove kodove da kreirate narukvice i ogrlice sa personalizovanim porukama. Postupak izrade ovakvog komada nakita je veoma jednostavan. Odaberite poruku koju želite da prenesete. Napišite je na parče papira u vidu simbola, na način na koji je to prikazano na slici ispod.

Kada ste završili, uzmite cevčice, kašaste perlice, parče obične ili memori žice i počnite sa izradom. Osim što su laki za pravljenje, ovakvi komadi nakita omogućavaju vam da se rešite preostalih malih zaliha kašastih perlica, cevčica, ostataka žice i sl.

U nastavku članka možete pogledati primere ogrlica i narukvica koje sam pripremila za vas.

Narukvica sa skrivenom porukom: „Svi snovi se mogu ostvariti ako imamo hrabrosti da ih pratimo.“

Repromaterijal potreban za izradu narukvice:
  • Memori žica
  • Preciosa kašaste perlice 9/0 u dve boje
  • Preciosa kašaste perlice 11/0
  • Cevčice 7 mm
  • Okrugle perle 4 mm
  • Privezak po želji
Postupak izrade:

Pre nego što započnete sa nizanjem perlica, potrebno je da odredite koja perla će predstavljati koji simbol. U mom slučaju tirkizne perlice 9/0 predstavljaju tačku, crne cevčice crtu, srebrne perlice 11/0 razmak između slova, dok kombinacija perli crvena 9/0 – okrugla 4 mm – crvena 9/0 simbolizuje razmak između reči.

Sa kleštima okruglog nosa napravite omču na jednom od krajeva memori žice. Zatim započnite sa nizanjem perlica u obliku Morzeovih kodova. Kada ste završili, napravite omču i zakačite privezak.

Sa željom da utrošim preostale perlice i komade memori žice, kreirala sam i nekoliko ogrlica.

Ogrlica sa imenom

Koja je vaša skrivena poruka?

Kategorije: Uradi sam

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Nakit sa skrivenom porukom

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!