Na šta treba da obratite pažnju prilikom izrade nakita

Autor: Slađana I.
| 17/07/2013
| Komentari: (0)

Dobar materijal, dizajn i kvalitet od suštinskog su značaja u izradi nakita.  Niko vam ne može reći šta bi bilo dobro da napravite, ali nekoliko opštih saveta o tome na šta treba da obratite pažnju pri kreiranju nakita mogu vam biti od koristi.

Dizajn nakita

Mnogi kreativci osećaju da je cena najvažniji deo proizvoda, što je sasvim normalno. Cena jeste važna, ali pre nego što potencijalni kupac pita koliko, dizajn mora prvo da privuče njegovu pažnju. Boje mogu biti moćno oružje za kreiranje raspoloženja i emocija kod potencijalnih kupaca. Stoga bi trebalo da naučite kako da koristite točak boja kako biste bili u mogućnosti da kreirate neverovatne kombinacije. To vam može pomoći da uvidite šta treba da dodate kako određeni komad nakita koji radite ne bi bio dosadan ili pak da oduzmete ukoliko je prenatrpan ili jednostavno ne izgleda kako treba.

Isto tako, veoma je važno da prilikom izrade nakita vodite računa o njegovoj trajnosti i nosivosti. Pored toga što treba da izgleda lepo nakit mora da bude i udoban prilikom nošenja. Nakit se neće smatrati nosivim i trajnim ako je suviše težak, predugačak ili prekratak, lako lomljiv, nezgodan za nošenje ili se pak teško stavlja i skida i može lako da padne sa osobe koja ga nosi.

materijal za izradu nakita

Repromaterijal za nakit

Potrebno je da razmotrite i izbor materijala koji ćete upotrebiti. Ukoliko postoji greška u materijalu koji ste koristili to će se odraziti na kvalitet nakita koji ste izradili. Na primer, neujednačene kašaste perlice u značajnoj meri vam mogu otežati rad ili vam onemogućiti da radite po određenim obrascima.  Izgrebani kristali ili okrnjene perle mogu u znatnoj meri narušiti lepotu izrađenog komada nakita. Možda ćete za kupovinu skupljih materijala za rad trebati da izdvojite više novca i da povećate cenu vašeg proizvoda, ali će isto tako i vaš nakit izgledati lepše i kvalitetnije.

Kvalitet izrade

Kvalitet treba da postane osnova vaše reputacije. On utiče na vašu prepoznatljivost i izdvaja vas od konkurencije. Neobrađeni krajevi, mrlje od lepka i prljavština su samo neki od pokazatelja loše izrade, a koje će potencijalni kupac primetiti. Onaj ko je jednom kupio vaš nakit i razočarao se  lošim kvalitetom i izradom neće se vratiti da ga kupi ponovo. Međutim, ukoliko je kupac zadovoljan on će postati vaša stalna mušterija, a možda će vas imati i na umu kada mu zatreba poklon za neku posebnu priliku. To vam može pružiti dodatno  zadovoljstvo i podstaknuti vas da radite još bolje.

Jedinstvenost, dizajn, nosivost i kvalitet je ono što će vaš nakit izdvojiti od  ostalih. Uspešno kreiran nakit je onaj koji se uklapa u ukupno tržište, ali je istovremeno dovoljno prepoznatljiv da utiče na kupce.

Kategorije: Saveti i trikovi

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Na šta treba da obratite pažnju prilikom izrade nakita

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!