Kako se čitaju peyote šeme

Autor: Slađana I.
| 09/04/2016
| Komentari: (0)

Da biste bili u mogućnosti da pravilno protumačite pejoti šemu potrebno je da se prethodno dobro upoznate sa načinom na koji ovaj bod funkcioniše. To možete učiniti klikom na sledeće linkove:

Prvo što treba da imate na umu je da kod pejotija prvi nanizani set perli u stvari predstavlja prva dva reda, što znači da prvi red perli koji nakon toga budete dodali biće u stvari treći red. Ukoliko pogledate sliku ispod videćete da se prilikom brojanja redova kod pejotija krećete cik-cak.

brojanje redova

Zatim treba da odlučite odakle ćete započeti sa tumačenjem šeme: od dna ka vrhu ili od vrha ka dnu, s leva na desno ili s desna na levo.

Ako pođemo od slike ispod za prva dva reda pejotija u startu treba naizmenično da nanižemo sive i žute perlice počevši od dna, s leva na desno.

citanje pejot grafika

Kada ste nanizali prva dva reda možete započeti treći red, koji ćete pročitati u suprotnom pravcu od onog u kom ste pročitali prethodna dva.

Pošto smo u prethodnom primeru prva dva reda pročitali s leva na desno, treći red ćemo pročitati s desna na levo i prva perla koju ćemo dodati u ovom redu biće siva. Kada smo završili treći red, započećemo četvrti s leva na desno dodajući po jednu žutu perlicu i tako redom.

citanje pejot grafika

Dodavanjem sivih perli u trećem redu pojaviće se serija perli „na gore“. Reč je o perlicama koje će biti višlje u odnosu na perle u prethodnom redu i kroz koje ćete provlačiti nit dodajući perle u svakom novom redu.

Postoji jedna stvar koja vam može praviti teškoće posebno ako radite sa složenijim šemama, a to je praćenje redova kod pejoti šeme. Taj problem možete rešiti tako što ćete svaki red koji ste završili precrtati olovkom ili možete koristiti samolepljivi papirić za poruke kako biste označili red na kome trenutno radite.

Čitanje pejoti šema je veoma jednostavno, ali ukoliko ste početnik ono može biti veoma zbunjujuće i frustrirajuće. Iz tog razloga nije loše da prvo krenete sa pejot šemama koje sadrže svega par boja, pa tek kasnije da pređete na one složenije.

Kategorije: Kako da
Oznake:

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Kako se čitaju peyote šeme

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!