Kako da skinete omču sa kićanke

Autor: Slađana I.
| 12/12/2017
| Komentari: (0)

Kićanke su odličan način da svom dizajnu date teksturu. Možete ih napraviti sami ili ih kupiti gotove. Problem koji se javlja kod gotovih kićanki jeste omča koja se nalazi na vrhu istih. Nju možete odseći, ali će vam ostati čvor koji može predstavljati smetnju ako kićanku želite da obložite perlicama ili ako ste se opredelili za takav dizajn gde je gornji deo kićanke vidljiv. U nastavku članka ćete pronaći uputstvo kako da na veoma jednostavan način uklonite omču zajedno sa čvorom i pri tom osigurate kićanku da se ne raspadne. 

Omča na kićanki sastoji iz dva dela: vidljivog i onog koji se nalazi unutar kićanke. Prvo odsecite vidljivi deo omče zajedno sa čvorom.

kićanke za nakit

Zatim lagano izvucite deo omče koji se nalazi unutar kićanke, vodeći računa da ne oštetite istu. Ovaj korak je malo zahtevniji i možda će vam trebati malo vežbe. Ako vam se desi da se par niti skraja kićanke ispomeraju pokušajte da ih popravite, a ako vam to ne pođe za rukom samo ih lagano izvucite.

kićanke za nakit

kićanke za nakit

Uzmite konac približne boje kao što je kićanka ili jednostavno izvucite jednu nit iz kićanke i provucite je kroz iglu. Napomena: Ako odlučite da izvučete nit iz kićanke to činite sa vrha kićanke, najbolje sa njene leve ili desne strane nikako iz sredine.

kićanke za nakit

Provucite iglu kroz rupu na kićanki vodeći računa da obuhvatite sve niti.

kićanke za nakit

Vežite dupli čvor. 

kićanke za nakit

Odsecite višak konca i pokušajte da sakrijete čvor tako što ćete ga uvući u rupu na kićanki.

kićanke za nakit

Vaša kićanka je gotova i možete je upotrebiti za izradu ogrlice ili minđuša.

Kategorije: Saveti i trikovi

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Kako da skinete omču sa kićanke

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!