Isceljujuća moć perlica

Autor: Slađana I.
| 19/06/2018
| Komentari: (0)

Svako ko je imao prilike da dođe u kontakt sa perlama zna kakav je divan osećaj stvarati sa njima. Bilo da pravite neki komad nakita, ukras za kuću ili poklon za prijatelja, perle jednostavno čine da se osećate bolje.

U nastavku članka možete pročitati neke od koristi koje vam upotreba perli može doneti, kao i odgovore facebook pratilaca na pitanje zašto vole da prave nakit od perli.

Oslobađaju od stresa

Perle mogu da vam pomognu da se lakše izborite sa usponima i padovima u svom životu. One vam omogućavaju da bez mnogo muke i truda smanjite buku u svojoj glavi, da počnete da slušate svoje srce i oslobodite se od stresa. Kada pravite nakit od perli ne primećujete ništa drugo sem perlica. Ne postoje obaveze, pritisci, rokovi, brige. One vam pomažu da u teškim trenucima održite fokus na kreativnim i lepim stvarima. To je kao da praktikujete meditaciju svaki dan.

Smiruju i opuštaju

Izrada nakita od perli je nešto što je samo vaše. U tom trenutku tu su samo perle, vaša zamisao i vi da je realizujete. Mnogi ljudi koriste magiju perli kako bi pomogli sebi da se opuste i da bar na neko vreme zaborave na svet oko sebe i probleme koji ih muče. One vam mogu pomoći da se lakše nosite sa gubitnkom drage osobe, različitim bolestima, anksioznošću i sl.

„Volim da pravim nakit od perli zato što sam mnogo srećna dok to radim! Zato što me od svega što sam u životu radila jedino to smirilo! Zato što ruke slušaju misli i stvaraju nešto samo MOJE. Tako sam eto ja srećna sa tim. „

                                                                                              Ivana – Perlica

Podstiču kreativnost

Perle nas inspirišu i razvijaju našu maštu. Dve osobe mogu praviti nakit po istom uputstvu za rad i svaka od njih ako želi, može dodati neku svoju inovaciju u proces izrade ili dizajn. To može biti nešto jednostavno kao korišćenje omiljenih boja umesto onih navedenih u uputstvu ili zamena datih perli nekim drugim oblikom.

„Volim da pravim nakit od perli zato što podstiče kreativnost, smiruje i čini me srećnom.“

                                                                                            Jovanka Cvetković

Bojanke za odrasle su zabavne, ali su raznobojne perlice još interesantnije jer se možete igrati sa njima koliko god želite i kombinovati ih na bezbroj načina.

„Pravljenje nakita kao i slikanje je moja unutrašnja potreba, način života i disanje… Kada stavim ispred sebe raznobojne perle ja počinjem da slikam njima kao da je ispred mene najlepša paleta boja… Obožavam perle.“

                                                                                           Dušica Milošević

Održavaju mozak zdravim

Učenje novih veština je odličan način da vežbate svoj mozak i održite ga zdravim. Neke tehnike rada sa perlama, kao što je na primer bod pod pravim uglom, dozvoljavaju izradu svih vrsta 3D objekata. Kada pravite 3D objekte od perlica vi u stvari usavršavate svoje znanje iz geometrije, razvijate osećaj za prostor i vizuelnu percepciju.

Ovo su samo neke od pozitivnih stvari koje perle mogu doneti u vaš život. Sigurna sam da svako od vas ima svoje razloge zašto voli da pravi nakit od perli. Podelite svoju priču sa nama u komentaru.

Kategorije: Inspiracija

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Isceljujuća moć perlica

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!