Cilindrični bod u obliku riblje kosti

Autor: Slađana I.
| 21/11/2014
| Komentari: (0)

Cilindrični bod u obliku riblje kosti je jednostavna tehnika rada sa perlicama, za čiju izradu možete koristiti perle različitih veličina i oblika, pri čemu vas krajnji rezultat neće ostaviti ravnodušnim.

Za početak je potrebno da izradite merdevinastu osnovu sa parnim brojem perli kao kod ravnog boda u obliku riblje kosti, sa tom razlikom što ćete kada stignete na kraj reda poslednju perlu i prvu perlu spojiti tako da formiraju prsten.

Nakon što ste izradili merdevinastu bazu na nit za nizanje dodajte dve perle i provucite je kroz narednu perlu na merdevinastoj osnovi. Izađite na gore provlačeći nit kroz treću perlu na merdevinastoj osnovi i dodajte opet dve perle. Provucite nit kroz četvrtu perlu na merdevinastoj osnovi i tako redom. Ponavljajte ovaj korak sve dok ne stignete na kraj merdevinastog prstena.

Cevasti bod u obliku riblje kosti

Da biste započeli novi red potrebno je da napravite korak na gore. To ćete učiniti tako što ćete nakon dodavanja poslednje dve perle nit provući od dole ka gore kroz narednu perlu u redu do nje i kroz prvu perlu prvog boda u redu iznad, kao na slici ispod, nakon čega možete nastaviti sa dodavanjem po dve perle kao u prethodnom koraku.

Cevasti bod u obliku riblje kosti

Korak na gore je potrebno napraviti prilikom svakog prelaska u novi red. Ponavljajte navedene korake sve dok ne dobijete željenu dužinu.

Kategorije: Kako da

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Cilindrični bod u obliku riblje kosti

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!