5 stvari koje treba da znate o cevčicama

Autor: Slađana I.
| 04/02/2016
| Komentari: (0)

Tradicija proizvodnje cevčica datira još iz davne 1860. godine kada su se prvenstveno koristile za ukrašavanje večernjih haljina, torbi i drugih modnih dodataka. Danas, one često imaju običaj da stoje u vidu neiskorišćenih zaliha perli kod većine kreativaca.

Međutim, da li ste znali da one mogu vašem radu dodati dužinu, teksturu, a u nekim slučajevima čak i zameniti pojedine oblike perli?

bugle beads

U daljem tekstu pročitajte pet stvari koje treba da znate o cevčicama:

1. Svestrana priroda cevčica vam omogućava da ih koristite kako za izradu nakita, tako i za ukrašavanje haljina i venčanica, izradu novogodišnjih ukrasa i drugih kućnih dekoracija. Upravo iz tih razloga oni koji ih aktivno koriste njihove nedostatke tolerišu znatno više nego kada je to slučaj sa bilo kojim drugim oblikom perli.

2. Pošto se proizvode kao jedna duga staklena cev koja se potom seče na odgovarajuću dužinu cevčice karakterišu oštre ivice, koje mogu vremenom iskrzati nit na koju su nanizane ili je usled prejakog zatezanja preseći. To je ujedno i jedan od razloga što se projekti u kojima se one koriste najčešće kombinuju sa kašastim perlicama koje se dodaju na oba njihova kraja. Uparivanje cevčica i kašastih perlica takođe čini dizajn fleksibilnijim.

3. Cevčice mogu imati okruglu ili četvrstastu rupu. Četvrtasta rupa je obično veća u odnosu na okruglu i samim tim omogućava i veći broj prolazaka sa iglom. Pored toga ona cevčicama daje i dodatni sjaj.

4. Iako su označene kao jedna veličina dešava se da se pojedine cevčice međusobno razlikuju po dužini što je takođe posledica njihovog načina proizvodnje.

5. Cevčice se najčešće koriste za izradu visećih elemenata na minđušama i ogrlicama, prilikom veza sa perlicama, za izradu nakita pomoću merdevinastog i brick boda, kao i za izradu spiralnih ogrlica i narukvica.

Kategorije: Materijal za rad

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


5 stvari koje treba da znate o cevčicama

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!