5 Stvari koje treba da imate na umu prilikom kupovine igala za nizanje perli

Autor: Slađana I.
| 08/04/2014
| Komentari: (2)

Igle za nizanje perli se u znatnoj meri razlikuju od običnih šivaćih igala, posebno kada je reč o veličini ušice. Ukoliko nikada ranije niste došli u kontakt sa njima veoma je važno da prilikom nabavke imate na umu sledećih pet stvari:

1. Igle za nizanje perli su tanje i duže od običnih šivaćih igala, veoma su fleksibilne i samim tim ne pucaju lako.

2.Veličina igle se obično određuje brojem po sledećem pravilu – veći broj tanja igla i obrnuto, manji broj deblja igla. Prema tome, veličina 15 je najtanja sa najmanjom ušicom, dok je veličina 10 znatno deblja i sa većom ušicom.

3. Za razliku od običnih igala za šivenje, igle za nizanje perli imaju manju ušicu, koja je iste širine kao i ostatak igle što im omogućava da nesmetano prolaze kroz veoma male otvore na perlama.

igle za nizanje perli
Ušice kod igala veličine 10, 12, 13 i 15

4. Veličine 10, 11 i 12 su najpopularnije u radu sa perlicama i najčešće se koriste za različite tehnike perlanja, prilikom rada na razboju, kao i za nizanje perli.

5. Veličine 13 i 15 se upotrebljavaju pri radu sa perlicama veličine 15/0 kada je potrebno napraviti više od dva prolaza kroz istu perlu. Pošto su jako tanke veoma lako se savijaju i imaju izuzetno malu ušicu.

Ukoliko ne znate koja veličina igle vam je potrebna, predlažemo vam da pročitate članak „Kako odabrati pravu veličinu igle?“

Kategorije: Materijal za rad

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


Komentari ( 2 )
    • Za izradu nakita se najčešće upotrebljavaju kupasta klešta (imaju nos u obliku kupe) koja se koriste za pravljenje omči i klešta za sečenje. Možete ih nabaviti u hobby radnjama.

5 Stvari koje treba da imate na umu prilikom kupovine igala …

Autor: Slađana I.
2
error: Content is protected !!