5 načina kako da prepoznate prave Swarovski kristale

Autor: Slađana I.
| 23/02/2015
| Komentari: (0)

Kristalne perle kompanije Swarovski spadaju u red najkvalitetnijih kristalnih elemenata za izradu nakita u svetu. Za njihovu proizvodnju koriste se specifična jedinjenja i tehnologije, koje predstavljaju strogo čuvanu tajnu, dajući tako Swarovski kristalima izgled poput dijamanata.

Međutim, na tržištu pored originala mogu se pronaći i njihove imitacije pa se opravdano postavlja pitanje na koji način se mogu prepoznati prave Swarovski kristalne perle?

swarovski kristali

U nastavku teksta izdvojili smo pet karakteristika na koje bi trebali da obratite pažnju, a koje bi mogle da vam olakšaju njihovo prepoznavanje:

1. Osim Swarovski bisera, Swarovski kristali se ne prodaju nanizani, već u brendiranim pakovanjima sa srebrnim hologramom Swarovski Elements.

2. Swarovski kristalne perle su veoma precizno mašinski rezane i stoga ih karakteriše uniformnost i doslednost u visini, širini i nagibu. Ovi kristali imaju stotine identičnih rezova napravljenih u različitim pravcima koji se susreću u jednoj tački. Takođe,kada pogledate Swarovski kristal golim okom ukoliko je reč o originalu ne bi trebali da vidite nikakve mehuriće unutar perle. Imitacije obično nemaju uniformni rez, a mogu se primetiti i ne doslednosti u dimenzijama.

3. Od svih kristalnih perli koje se mogu pronaći na tržištu Swarovski kristali imaju najveći sadržaj olova koji iznosi više od 31%. Samim tim svaka od veličina Swarovski kristala ima svoju specifičnu težinu u odnosu na imitaciju koja je lakša.

4. Rupe na Swarovski kristalnim perlama su probušene tačno po sredini, dosledne su i nisu preterano velike. Za razliku od njih, kod imitacija se dešava da rupa na perli nije centrirana i njen prečnik može iznositi 1 mm i više.

5. Kada je u pitanju Aurora Borealis (AB) preliv kod Swarovski kristala on je suptilan, dok je kod imitacija ovaj preliv očigledno premazan i često pomalo izgreban.

Ukoliko znate još neke karakteristike koje nisu navedene gore u tekstu možete ih putem komentara podeliti sa nama.

Kategorije: Materijal za rad

Slađana I.

Stojim iza svojih reči i velikih količina perli. Radim ono što volim i radim to često.


5 načina kako da prepoznate prave Swarovski kristale

Autor: Slađana I.
0
error: Content is protected !!